Πλεονεκτήματα των infographics

Ο όρος infographics προέρχεται από την σύμπτυξη των λέξεων information graphics le prix du viagra en pharmacie. Ουσιαστικά τα infographics είναι γραφήματα που περιέχουν πληροφορία. Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικά και τα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες σύγχρονες και μοντέρνες ιστοσελίδες;

Αρχικά, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος “προτιμάει” την οπτική επεξεργασία. Σίγουρα μας είναι πιο εύκολο να δούμε την πληροφορία που θέλουμε μέσα σε ένα καλοσχεδιασμένο γράφημα παρά να την διαβάσουμε σε ένα κείμενο. Για παράδειγμα ακόμα και τα αποτελέσματα ενός γκάλοπ στην τηλεόραση εμφανίζονται σαν γραφήματα με διαφορετικά χρώματα. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως αυξάνεται η διατήρηση της μνήμης, δηλαδή με απλά λόγια θυμόμαστε για περισσότερο καιρό κάτι που έχουμε δει όμορφα σχεδιασμένο από κάτι που έχουμε διαβάσει σαν απλό κείμενο.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως στον κόσμο των social media πολύ πιο εύκολα μπορεί να γίνει share ένα ωραίο infographic που δίνει την πληροφορία που θέλουμε παρά ένα “άγευστο” κείμενο. Αυτή είναι μία τακτική η οποία χρησιμοποιείται ευρέως με πολλαπλά οφέλη καθώς αυξάνει την κίνηση στις σελίδες μας και βοηθάει στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης.

Τελευταίο πλεονέκτημα αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως μία ωραία παρουσίαση βελτιώνει την αξιοπιστία μας και επιδεικνύει την γνώση μας. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας (ή των social media σελίδων μας) σίγουρα έχουν την εμπειρία και την κριτική ικανότητα να αναγνωρίσουν μία καλοφτιαγμένη, μοντέρνα εργασία από μία πρόχειρη ή παλαιομοδίτικη.

Αν ενδιαφέρεστε να σας ετοιμάσουμε το δικό σας infographic προσαρμοσμένο απόλυτα στις δικές σας ανάγκες, συμπληρώστε απλά το ερωτηματολόγιο.